петак, 16. мај 2014.

Saznajte sve o lečenju magnetima

Uz pomoć magneta se trenutno leče neki od najpoznatijih sportista iz Srbije. Ova drevna metoda može da vam popravi pokretljivost zglobova, da vas oslobodi bolova, ali ponekad i da zaceli ranu. 


Dr Dušanka Mandić sa pacijentkinjom
- Magnetoterapija je veoma stara metoda, koja se koristila još pre 4000 godina u Kini, a konačno je ova metoda lečenja priznata i kod nas - kaže primarijus dr sc. med Dušanka Mandić, koja svoju ordinaciju ima na Defektološkom fakultetu u Beogradu.
-Reč je o bezbolnoj ne invazivnoj metodi koja je bezbolna primenjiva u ambulantnim i terenskim uslovima, a otvara nove mogućnosti: skraćenje vremena zarastanja povređenog mekog i tvrdog tkiva, manjih ožiljaka, bržeg i efikasnijeg rehabilitacionog postrupka, postizanja efikasnije zdravstvene zaštite i boljeg kvaliteta života mladih i starih i očuvanja i povećanja kondicije sportista - ističe doktorka Dušanka Mandić i dodaje da mogu čak i deca da je koriste.
-Svi uzrasti mogu da koristi magnete zbog toga što nema kontraindikacija i ne eliminiše klasičnu medicinu koja svojim metoda postiže dobrobit za zdravlje, ali ovo je dodatna dobrobit iz ugla biofizičkog aspekta. Terapija mora da se ponavlja na šest meseci i to je prednost za zglobove, mada neki pacijenti dolaze i ranije, na ponovne tretmane, pošto im prijaju. Lečenje može da traje godinama.

ISTORIJAT
Pre 4000 godine u Kini korišćene su magnetne stene u obliku kupastih - iglastih formi, koje su aplicirane na akupukturne tačke. Još tada je magnetoterapija imala ogromne terapijske efekte. Što se tiče terapijskih efekata savremenih magneta, postoje biomagneti koji su orjentisani severom ili jugom (ka svom špicu) koji izigrava ili se ustvari plasira ka akupunkturnoj tački. To se odnosi na tradicionalnu kinesku medicinu. Što se tiče drugih tradicionalnih medicina, postoje brojne dokumentacije. U našem hilandarskom medicinskom kodekstu od 147 prepisa recepture, dva se odnose na magnete. Jedan na lečenje rana od kopalja magnetima, a drugi je gutanje magnetnog praha,da bi se pospešio rad creva kod opstipacije.

Magnetoterapija je veoma stara metoda, koja se koristila još pre 4000 godina u Kini
Imunološki problem
-Deca koriste biomagnete i “MADU trake” i to obilatio kod respiratornih infekcija i kod imunoloških problema.Takođe i kod oboljenja uha, grla, nosa (disajnih organa).
Reumatoidni artritis
-Kod sredovečnih pacijenata napravljeni su pomaci ka zdravlju. Obično osobe koje obolevaju od reumatoidnog artritisa i slične sistemske bolesti (koje napadaju ceo organizam), napravljeni su vidljivi pomaci ka ozdravljenju. Regerativni procesi na krvnim sudovima (kod arterosklerotičnih, dijabetičnih, nikotinskih promena).
Rane i gangrene
- Magneti tu pomažu u zaceljivanju rana i gangrena, ali i kod starih venskih rana.
Disanje
- Najosetljiviji delovi tela kod čoveka su individualna stvar. Ipak, ljudi najčešće obole u koštano - zglobnom sistemu, onda na plućima i disajnim organima...
Zglobovi
- Kada se “rade” bolni kukovi i kolena, posle šest meseci se može regenerisati hrskavica, kao i kod degeretativnih obolenja kuka, kolena, kičme - diskopatija i raznih bolnih sindroma, gde se i kičmeni pršljeni i međupršljenski prostor, obnavljaju i gde hrskavica kao jedinica tkiva, dobija 1000 puta veću zapreminu.Tretman mogu koristiti i pacijenti preko devedeset godina starosti. Pored eliminisanja bolova, magneti funkcionalno osposobljavaju pokrtetljivost. ali i regenerišu proces u vezi kuka.

NE KORISTITE MAGNETE
Visok krvni pritisak
-Tretmane ne sme da koristi oko tri odsto ljudi, obično oni koji imaju visok krvni pritisak ili ne mogu sve to da psihički podnesu. Kod trudnica to nije kontraindikovano, ali je potrebna određena mera opreza, odnosno ako bi trudnica koristila tretmane, rodila bi izuzetno krupnu bebu.
Glava
-Postoje delovi tela gde magneti ne bi trebalo da se koriste, a to su glava i mozak. Magneti se primenjuju na koštano - zglobnom sistemu i krvnim sudovima.

Нема коментара:

Постави коментар